Tutireceptek.hu fejléc

Krémes meggyes diabetikus finomság recept

Kategória:


Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál glukonon édesítőszer
7 evőkanál víz
8 evőkanál barna liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor

A krémhez:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojássárgája
6 evőkanál glukonon édesítőszer

5 dl cukormentes hulala habtejszín
1 zacskó habfix
Továbbá
1 üveg cukormentes meggybefőtt
15 evőkanál cukormentes meggydzsem
diabetikus csokireszelék

Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a glukonon édesítőszer belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport, a glukonon édesítőszert 4 tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 evő kanál habot, a díszítéshez.
A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük cukormentes dzsemmel, a krém felével, meggyel szórjuk. Rá a másik lap, megint dzsem-krém-meggy, és tejszínhab, díszíteni. diabetikus csokireszelékkel megszórhatjuk,de nem kötelező.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Emeletes kekszes krémes » Túros-meggyes pite » Tejszínes krémes » Finom krémes habos süti
» Intelligens finom krémes » Kókuszkrémes ostya » Karamellás fincsi krémes » Meggyes amerikáner
» Téli meggyestorta » Túrós-krémes pite » Krémes - másként » Egyszerű meggyes
» Mákos-meggyes zserbó » Almás-meggyes bögrés » Omlós krémes Tésztásfültől » Vasárnapi meggyes lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.