Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves édesköményből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 édeskömény gumó
2 dl tejföl
fakanálnyi mangalica zsír
diónyi friss gyömbér

bors
ételízesítő

Elkészítés:
Felkockázzuk az édesköményt. (Félreteszünk egy kis zöldet a leveléből, ezzel díszítjük tálaláskor.)
Egy fazékban megmelegítjük a zsiradékot, rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takaréklángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Félretesszük, kicsit kihűtjük, s ha már langyos, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk.
A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves állaga legyen, és felmelegítjük. Belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk.
Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres sütőtök-krémleves » Eperkrémleves » Brokkolikrémlevesem » Fokhagyma krémleves 2.
» Sárgarépa krémleves » Burgonya krémleves » Fokhagymakrémlevesem » Szeder krémleves
» Karalábé krémleves » Petrezselyem krémleves » Avokádókrémleves » Galyasági zellerkrémleves
» Krémleves almából » Paprikás krémleves » Sütőtök krémleves. » Cukkinikrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.