Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves édesköményből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 édeskömény gumó
2 dl tejföl
fakanálnyi mangalica zsír
diónyi friss gyömbér

bors
ételízesítő

Elkészítés:
Felkockázzuk az édesköményt. (Félreteszünk egy kis zöldet a leveléből, ezzel díszítjük tálaláskor.)
Egy fazékban megmelegítjük a zsiradékot, rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takaréklángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Félretesszük, kicsit kihűtjük, s ha már langyos, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk.
A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves állaga legyen, és felmelegítjük. Belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk.
Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonya krémleves » Tejszínes lencsekrémleves » Krémleves almából » Csicsókakrémleves baconnal
» Uritök krémleves » Cékla krémleves » Kapros tökkrémleves » Diétás zellerkrémleves
» Kagylókrémleves » Áfonyás krémleves » Almakrémleves sárgarépával » Avokádókrémleves
» Rókagomba-krémleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Vörösboros málnakrémleves » Almakrémleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.