Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves karfiolból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája


Elkészítés:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagyma-krémleves » Vörösboros málnakrémleves » Uritök krémleves » Cukkini krémleves
» Vargányás hagymakrémleves » Fokhagymakrémlevesem » Narancsos répakrémleves » Kínaikel krémleves
» Karottakrémleves » Tejszínes eperkrémleves » Őszibarack krémleves » Gombakrémleves
» Birsalma krémleves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Medvehagyma krémleves » Amarant krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.