Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves karfiolból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája


Elkészítés:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krokett gombás karfiolból » Burgonyakrémleves (4 főre) » Füstöltsajt - krémleves » Őszibarack-krémleves 1
» Csicsóka krémleves » Sütőtökkrémleves sajttal » Meggykrémleves U1 » Tejszínes spárgakrémleves
» Diétás zellerkrémleves » Hideg zöldségkrémleves » Banánkrémleves » Fokhagymakrémlevesem
» Kukorica-krémleves (vegan) » Almakrémleves » Kínaikel krémleves » Almakrémleves sárgarépával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.