Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves karfiolból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája


Elkészítés:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymakrémleves 1 » Hideg tokaji borkrémleves » Petrezselymes krémleves » Hideg eperkrémleves
» Zöldség Krémleves » Könnyű cukkíni krémleves » Tejszínes sajtkrémleves » Sárgarépás babkrémleves
» Diós szárnyas-krémleves » Cékla krémleves » Tejszínes eperkrémleves » Kagylókrémleves
» Hűsítő dinnyekrémleves » Sütőtökkrémleves sajttal » Kapros céklakrémleves » Kapros tökkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.