Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves karfiolból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája


Elkészítés:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.

Tanácsok:
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémleves sütőtökből » Eper-krémleves » Hideg Uborkakrémleves » Avokádókrémleves
» Finom krémleves sütőtökből » Karfiol krémleves » Sajtos brokkolikrémleves » Fokhagymakrémleves
» Fokhagymakrémlevesem » Csicsókakrémleves baconnal » Sajtos brokkolis krémleves » Szederkrémleves
» Zellerkrémleves egyszerűen » Rebarbara krémleves » Hideg cukkini krémleves » Sajtkrémleves cipóban


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.