Tutireceptek.hu fejléc

Krumlis pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
kb. 24 db-hoz

25 dkg főtt krumpli
50 dkg liszt
1 db tojás
1 dl víz
1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
2,5 dkg só
0,5 evőkanál cukor
25 dkg vaj
kb. 10-15 dkg pirított tökmag

Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük és félretesszük hűlni.
2. Ha kihűlt, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
3. A lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a kihűlt, összetört főtt krumplit és a felfuttatott élesztőt is, és ízlés szerint pirított tökmagot. Összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
4. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, feltekerjük (mint a csigákhoz), majd két végét egymásra hajtjuk és megfordítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, majd 15 perc múlva újra kinyújtjuk, tekerjük, hajtjuk, fordítjuk és ezt megismételjük még (legalább) egyszer.
5. Az utolsó hajtogatás után még pihentetjük kicsit, majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Szerintem a jó pogácsa egyik titka a méret. A minipogikban túl sok a „széle”, jobbak a nagyobb pogik)
6. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
7. A pogácsákat a sütőpapírra helyezzük, lekenjük a tetejüket tojással és megszórjuk tökmaggal. 20-25 percig sütjük.


A receptet beküldte: CSIPOLINO


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi krumplis pogácsája » Túrós zabpelyhes pogácsa » Sörös-tepertős pogácsa » Kelt leveles pogácsa
» Krumplis húspogácsa » Tepertős pogácsa » Sütőtökös pogácsa » Rácsos-túrós pogácsa
» Lilahagymás pogácsa 2. » Töpörtyűs pogácsa » Leveles töpörtyűs pogácsa » Finom pogácsa
» Húspogácsa boros lében » Főzött sajtos pogácsa » Kedvenc túrós pogácsa » Finom sütőtökös pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.