Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifelfújt brokkolival recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
50 dkg krumpli
15-15 dkg juhtúró és krémsajt
3 tojás
2 kis pohár tejföl
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem.
A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem.
Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.)
Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis krumplifelfújt » Rakott tészta brokkolival » Spagetti brokkolival » Brokkolival töltött fasírt
» Sertéskaraj brokkolival » Pagoda-lakoma » Tepsis burgonya 2. » Zöldbabos burgonya
» Különleges rakott burgonya » Sólet » Olasz rakott csirke » Tepsis karfiol
» Sajttekercs snidlingesen » Sonkás vagy gombás batyu » Hóvégi tészta! » Cserépedényes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.