Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifelfújt brokkolival recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
50 dkg krumpli
15-15 dkg juhtúró és krémsajt
3 tojás
2 kis pohár tejföl
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem.
A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem.
Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.)
Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis krumplifelfújt » Spagetti brokkolival » Rakott tészta brokkolival » Brokkolival töltött fasírt
» Sertéskaraj brokkolival » Nagyikám káposztás húsa » Picadillo » Finom sajtos karfiol
» Az én rakott krumplim » Gombás felfújt » Magyaros tepsis krumpli » Krumplipüréből
» "Fázós" vagdalt hús » Ananászos szárnyas rizottó » Gyroszos tortilla » Tepsis-hagymás csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.