Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
egy evõkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz


Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk kihûlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tûzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Fõzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfõtt krumplihoz. Fõzzük még pár percig kevergetve.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalánfőzelék » Céklafőzelékem » Töltött káposzta e.e. módra » Káposzta főzelék
» Borsófőzelék másképp » Paradicsomos karfiolfőzelék » Karfiolfőzelék egészségesen » Burgonyapürében sült tojás
» Kelbimbófőzelék » Paszuly konzerv házilag » Magyaros zöldbab főzelék » Zabpelyhes spenót
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Diétás sárgaborsófőzelék » Karalábéfőzelék » Anna Sárga borsó főzelékje.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.