Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
egy evõkanál liszt
kevés étolaj
néhány babérlevél
víz


Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk kihûlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tûzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Fõzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfõtt krumplihoz. Fõzzük még pár percig kevergetve.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes cukini főzelék » Naon fini krumplifőzelék » Tökfőzelék kaprosan » Céklafőzelékem
» Spenótos burgonyafőzelék » Tárkonyos zellerfőzelék » Paradicsomos burgonyafőzelék » Szalonnás burgonyafőzelék
» Paprikás cukkinifőzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Hagyományos babfőzelék » Kelkáposztafőzelék
» Patiszonfőzelék » Burgonya fözelék 2 » Mandulás Pulykamell mangóval » Kapros cukkinifőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.