Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplikása recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1kg burgonya
25 dkg szalonna
2 fej hagyma
30 dkg liszt

Elkészítés:
A burgonyát megpucolva, annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Közben a szalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk, majd a zsíron arany barnára pirítjuk a fél karikákra vágott hagymát. Amikor megfőtt akkor összetörjük és kis lánggal az edény alatt elkezdjük hozzá keverni a lisztet (mint amikor dödöllét készítünk). „4 kezes” recept, hiszen a vége felé igen nehéz lesz keverni a krumplit és hamar le is tud kapni az alja, de mindenképpen megéri a fáradozásokat. Amikor megfőtt a lisztünk a burgonyában, akkor egy kizsírozott tepsibe öntjük és a tetejére teszünk a szalonnapörcből és a hagymából majd meglocsolgatjuk a szalonna zsírjával és 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét.
Köretként és önmagában is tökéletes étel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült krumplikása » Szalonnán sült borsó » Gomba gazdagon » Spenótos finomság
» Sajtos karfiol. » Gombás kínai kel » Zöldségfasírt » Töltött cukkini gazdagon
» Töltött gombafejek sütve » Karfiol fasírozott » Kapros töltött palacsinta » Sajtos karfiol mikróban
» Csupazöldség "lasagne" » Cukkinis lecsó bográcsban » Karfiolpuding » Karalábé töltve


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.