Tutireceptek.hu fejléc

Krumplipecsenye recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A krumplipecsenyéhez:
kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
3-4 evőkanál liszt
1 tojás
3 cikk zúzott fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
őrölt bors


A túróhoz:
30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
2 dl joghurt
egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma

őrölt (színes) bors

Elkészítés:
A krumplipecsenye:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük.
Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat.

A túró:
A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük

Tanácsok:
Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipecsenye 2 » Öntött karfiol » Spenót fasírt » Olasz pirított zöldségek
» Gombaropogós vagy krokett » Rántott krumpli » Kelbimbó sülve » Rakott zölborsó
» Töltött kovászos uborka » Spenótos finomság » Borsós laskagomba pörkölt » Görög padlizsánragu
» Lecsó pörköltszafttal » Csirkés kukorica saláta » Rakott burgonya sonkával » Montenegrói tepsis krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.