Tutireceptek.hu fejléc

Krumplipürés picsi-pacsi recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
fél kiló krumpli,
sonka,
sajt,
olaj,
só, bors
1 db tojás

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, ekkor hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd beletesszük a sajtot és a sonkát.

Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem-e égett oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta.

Ha elértük a megfelelő színt,kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.

Ha ezzel is készen vagyunk, akkor összeborítjuk a két részt, és már ehetjük is.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipürés szendvicskrém » Kenyér sütőben » Mákos guba másmódon » Kolbászos kenyérlángos
» A Lászlók csirkemájasa » Sült cukkinis tészta » Ropogós makaróni » Fincsi tészta
» Sós palacsinta » Olasz kaja (saját) » Rizs palacsinta » Spagetti rákocskákkal
» Zöldborsós spagetti » Csőtészta római módra » Rakott túrós-tészta » Füstölt sonkás tészta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.