Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis-kolbászos palacsinta reszelt sajttal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
6 nagyobb szem burgonya
1 db tojás

víz, amennyit felvesz
4 evőkanál liszt
csabai füstölt kolbász
trappista sajt

Elkészítés:
Sós vízben megfőzöm a burgonyát, én külön a tésztába nem rakok bele sót, így a vízhez rakok kb 1 evőkanálnyit. Mikor jól megfőtt, ráütöm a tojást, és azzal alaposan összetöröm. belerakom a lisztet, majd a vizet. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, mert akkor nem lesz íze. Összekeverem, majd megkóstolom. Ha sótlannak érzem, teszek még hozzá. Olajon vagy zsíron kisütöm, úgy, hogy amikor beleöntök egy kanállal a serpenyőbe, akkor teszem rá a szeletelt kolbászt, 4-5 vékony szeletkét. Lassú tűzön átsütöm, majd ha kivettem, vastagon reszelek rá sajtot.

Tanácsok:
Óvatosan a sóval, mert könnyen ehetetlen lesz. Én ennek elkerülése végett sózóm csak a vizet. Azóta mindig nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Ciniest


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajos -sajtos palacsinta » Görög palacsinta » Virslis palacsinta » Palacsinta Gőzben
» Tepsis palacsinta almával » Spenótos palacsintacsiga » Töltött túrópalacsinta » Sós palacsinta
» Kelt almás palacsinta » Fahéjas almapalacsinta » Csavart túrós palacsinta » Erdélyi túrós palacsinta
» Banán palacsintatésztában » Krumplis palacsinta, 2p/db » Krémsajttal töltött gomba » Szilvás rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.