Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis lángos, puha és finom recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag élesztő(friss és nem hideg)
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor

Elkészítés:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk.
1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske cukorral.
A maradék cukrot és tejet, olajat a liszthez adjuk és egy laza tésztát gyúrúnk belőle a felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen kelesztjük.
kb. 1 cm-re kinyújtjuk és kompótos tányérkával, vagy nagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
Kicsit szét húzogatjuk és bő, forró olajban sütjük.

Tanácsok:
lehet csinálni töltött lángos it belőle

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm
Zsírtartalom: sok gramm

A receptet beküldte: zsiványka,


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom mákos » Finom hagymás pogácsa » Fekete-fehér finom süti » Krumplis-húsos egytál
» Krumplis mineknevezzem » Finom gumimaci torta » Krumplis gombafasírt » Túrórudi finom torta
» Téli finom gyümölcssaláta » Intelligens finom krémes » Illatos krumplisaláta » Kolbászos kenyérlángos
» A legfinomabb pizza » Virslis-krumplis golyó » Egyszerű lángos » Kefires lángos2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.