Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
liszt

olaj
lekvár

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, összedarabolom, mintha krumplipürének indulna, és sós vízben megfőzöm. Ha kész, leszűröm, és krumplinyomóval összetöröm. Mélyebb tálba teszem, hozzáadom a 2 tojást, és annyi liszttel dolgozom össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Nyujtódeszkára teszem, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom a pogácsáimat, és forró olajban pirosra sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem, fogyasztásnál pedig savanykás lekvárral megkenem, akár 2 is összeragasztható a lekvárral, és így esszük.

Tanácsok:
Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt ez. Anyu mindig olyankor csinálta másodikként, ha gombócleves volt az ebéd.
Felénk az iskolai menzán is sokszor volt, és garantáltan minden gyerek kedvencei közé tartozott!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köményes-túrós pogácsa » Kétsajtos pogácsa » Borzas sajtos pogácsa » Krumplispogácsa
» Finom túrópogácsa » Babos pogácsa » Krumplis ropogós » Gombás pogácsa
» Szalonnás rakott pogácsa » Borzas pogácsa » Gyors tejfölös pogácsa » Joker pogácsa
» A legjobb krumplis pogácsa » Graham pogácsák » Túrós-tepertős pogácsa » Krumplisaláta csirkemellel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.