Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis Póréhagyma krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
olivaolaj vagy vaj/margarin
2 szál póréhagyma
1 csomag újhagyma
5-b db nagyobb burgonya
1 zöldségleves kocka
pár leheletvékony szelet füstölt szalonna (angolszalonna, vagy bacon)

bors
1 doboz főzőtejszín
petrezselyem

Elkészítés:
A póréhagymát és az újhagymát valamint vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát megpárolom egy kis olivaolajon, vagy margarion.

A burgonyákat közben apró kockákra vágom, és a már megpárolt hagymához dobom. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségleves kockát.

Amikor a krumpli megfőtt beleöntöm a tejszínt és felforralom. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, majd botmixerrel összeturmixolom. Én a magam részéről minél sűrűbben szeretem, majdnem olyan állagúan mintha krumplipüré lenne.

Tanácsok:
Lehet kicsit pikánsabbá tenni egy db babérlevéllel, és egy löketnyi fehérborral.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kíwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínaikel krémleves » Hideg zöldségkrémleves » Padlizsánkrémleves májjal » Fokhagymakrémleves 1
» Hideg Uborkakrémleves » Póréhagyma-saláta másként » Mángoldos krumplis köret » Eper-krémleves
» Kagylókrémleves » Vöröslencse krémleves » Sajtos krumplisaláta » Cukkini bél krémleves
» Póréhagymás csirkemell » Krumplis rántotta » Fiti féle krumplis pogácsa » Ananászkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.