Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis puffancs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
A tésztához:
5 dl tej
2 dl rozs- vagy zabkorpa
1 tojás
2 kávéskanál só
1,5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
2 csomag szárított élesztő
kb. 1 l búzaliszt
A krumplis péphez:
kb. 6 nagy krumpli
víz

5 dkg vaj
tej

Elkészítés:
A tésztához egy tálban összekeverjük a rozs- vagy zabkorpát, a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott vajat. A 3 dl búzalisztben elkevert élesztőt, majd a maradék lisztet is fokozatosan a keverékhez adjuk. A jól összegyúrt tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd kis (fél-1 cm-es) golyókat formázunk belőle. A gombócokat tovább kelesztjük.

A krumplis péphez a krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Egy lábast megtöltjük annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Miután megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, sózzuk. Pépesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet úgy, hogy a keverék se túl sűrű, se túl híg ne legyen.

A megkelt gombócok tetejét beborítjuk a krumplis keverékkel. Kb. 15 percen át 225 fokon sütjük. A kész puffancsokat olvasztott vajjal megkenjük.Recept:Taivas


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi krumplisaláta » Cukkinipuffancs » Hagymás-krumplis pogácsa » Krumplis pogácsa olajjal
» Karfiolos-sajtos puffancs » Gyors krumplis pogácsa » Krumplis lepény » Zabpelyhes túrós puffancs
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Burgonya puffancs » Krumplis-húsos egytál » Krumplis fasírt
» Krumplis-tejfölös muffin » Sajtos puffancs Update 1 » Kapros, krumplis halfilé » Krumplis tarhonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.