Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis rántotta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5-6 krumpli
2 fej hagyma, szálasra vágva
6 tojás
1 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
vékony szeletekre, majd apró négyzetekre vagdalt házi sonka

Elkészítés:
A krumplit konyhai szeletelővel vékonyan felszeletelem. Egy nagy serpenyőben, felhevítem az olivaolajat és egyszerre beletéve, 2-3-szor megforgatva, megsütöm benne a krumpliszeleteket. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadom a hagymát. Amikor a hagyma is megfonnyadt, szűrőkanállal kiszedem a hagymás krumplit, jól lecsepegtetve az olajtól beleteszem abba a tálba, amibe előzőleg felvertem, sóztam a tojásokat. Megborsozom, összekeverem és a masszát visszahelyezem az olajtól megszabadított serpenyőbe. Közepesen erős tűzön szép pirosra sütöm az alját, úgy mint egy omlettet, sütés közben csak rázogatom, nem keverem. Amikor az alja megsült, megfordítom Leveszem róla a serpenyőt, majd a sületlen és a másik oldalát is megsütöm.

Tanácsok:
Hidegen, melegen egyaránt finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fiti féle krumplis pogácsa » Húsos krumplis tepsis » Kapros túrós krumplisült » Krumplis rizs
» Krumplisaláta másképpen » Káposztás rántotta.. » Sült krumplistészta » Krumplis puffancs
» Krumplis csirke (bulgár) » Agglegény rántotta » Virslis krumplisaláta » Olaszos rántotta
» Májas rántotta » Hagymás krumplisaláta » Rántottás paradicsom » Krumplis rétes


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.