| Krumplis rántotta receptEgytálételek Hozzávalók: 5-6 krumpli 2 fej hagyma, szálasra vágva 6 tojás 1 dl olívaolaj só, frissen őrölt bors vékony szeletekre, majd apró négyzetekre vagdalt házi sonka Elkészítés: A krumplit konyhai szeletelővel vékonyan felszeletelem. Egy nagy serpenyőben, felhevítem az olivaolajat és egyszerre beletéve, 2-3-szor megforgatva, megsütöm benne a krumpliszeleteket. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadom a hagymát. Amikor a hagyma is megfonnyadt, szűrőkanállal kiszedem a hagymás krumplit, jól lecsepegtetve az olajtól beleteszem abba a tálba, amibe előzőleg felvertem, sóztam a tojásokat. Megborsozom, összekeverem és a masszát visszahelyezem az olajtól megszabadított serpenyőbe. Közepesen erős tűzön szép pirosra sütöm az alját, úgy mint egy omlettet, sütés közben csak rázogatom, nem keverem. Amikor az alja megsült, megfordítom Leveszem róla a serpenyőt, majd a sületlen és a másik oldalát is megsütöm. Tanácsok: Hidegen, melegen egyaránt finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |