Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis rántotta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5-6 krumpli
2 fej hagyma, szálasra vágva
6 tojás
1 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
vékony szeletekre, majd apró négyzetekre vagdalt házi sonka

Elkészítés:
A krumplit konyhai szeletelővel vékonyan felszeletelem. Egy nagy serpenyőben, felhevítem az olivaolajat és egyszerre beletéve, 2-3-szor megforgatva, megsütöm benne a krumpliszeleteket. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadom a hagymát. Amikor a hagyma is megfonnyadt, szűrőkanállal kiszedem a hagymás krumplit, jól lecsepegtetve az olajtól beleteszem abba a tálba, amibe előzőleg felvertem, sóztam a tojásokat. Megborsozom, összekeverem és a masszát visszahelyezem az olajtól megszabadított serpenyőbe. Közepesen erős tűzön szép pirosra sütöm az alját, úgy mint egy omlettet, sütés közben csak rázogatom, nem keverem. Amikor az alja megsült, megfordítom Leveszem róla a serpenyőt, majd a sületlen és a másik oldalát is megsütöm.

Tanácsok:
Hidegen, melegen egyaránt finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis lángos » Habkönnyű rántotta 2. » Krumplis csirke (bulgár) » Krumplis mineknevezzem
» Töltött rántotta » Káposztás rántotta.. » Pikáns tojásrántotta » Tojás rántotta
» Krumplis Berét » Illatos krumplisaláta » A herceg rántottája » Bécsi krumplisaláta
» Krumplis tarhonya » Májas rántotta » Nori féle tojásrántotta » Vicky krumplisalátája


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.