Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis Tzatziki saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
400 g krumpli
200 g tejszín
1 teáskanál fehérbor ecet
2 evőkanál kapor
100 g metélőhagyma
250 g kígyóuborka
150 g retek
100 g juhsajt
só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
Ez a saláta egy tipikus „könnyű” saláta, hiszen könnyen elkészíthető és megemészthető. A kis krumplikat főzd meg, majd hideg vízben hűtsd le, így egy szivaccsal könnyen ledörzsölheted majd róla a héját. Ha ezzel készen vagy, akkor vágd fel közepes darabokra. A tejszínt öntsd egy tálkába, keverd hozzá a fehérbor ecetet, a kaprot. Fűszerezd sóval, borssal, és tedd bele az összepréselt fokhagymát. Jól keverd össze, hogy az ízek el tudjanak oszlani ebben a pikáns szószban. A kígyóubit hámozd meg és reszeld le, a retket vékony karikákra vágd fel. Most vegyél elő egy nagy tálat, amibe ez mind belefér. Öntsd bele a krumplit, a retket, és az ubit. A zöldségeket öntsd nyakon a szósszal, morzsolj rá juhsajtot, a végén pedig egy kis metélőhagymával koronázd meg ezt a könnyű salátát. Pár percre tedd a hűtőbe, hogy az ízek igazán összeérjenek.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 273 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos vitaminsaláta » Rákos tortellini saláta » Lilahagymás párizsi saláta » Tavaszi karalábé saláta.
» Paradicsomos Gombasaláta » Csirkés avokádósaláta » Gyrosos saláta » Cézár saláta
» Almás céklasaláta másként. » Zöldsaláta csirkével » Rizssaláta Vivien módra » Spárgás cukkinisaláta
» Tonhalas paradicsomsaláta » Mézes-citromos sóskasaláta » Vegyes disznósajtsaláta » Majonézes gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.