Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplitócsni szezámmaggal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg zöldbab
20 dkg cukkíni,
fél csokor petrezselyem zöldje
4 dl natúr joghurt,
só és bors,
őrölt kömény,
1 citrom reszelt héja,
1 evőkanál citromlé,
1 kg nem szétfövő burgonya
2 tojássárgája,
2 evőkanál liszt,
3 dkg szezámmag,
2,5 dl olaj a sütéshez,
petrezselyem zöldje a díszítéshez.

Elkészítés:
Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd forrásban lévő sós vízben blansírozzuk (vagy pár percig gőzöljük), hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A cukkínit megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apró kockákra, vágjuk, a petrezselymet megmossuk, leitatjuk, és finomra metéljük. A joghurtból sóval, borssal, köménnyel, citromhéjjal, citromlével és petrezselyemmel sima mártást keverünk, hozzáadjuk a zöldbabot meg a cukkínit, majd hidegre tesszük.

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet meg a szezámmagot és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát kissé megnyomkodjuk, hogy tömörebb legyen. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából kanállal adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, kanállal kissé lelapítjuk, minden oldalát aranybarnása sütjük, majd papírtörölközőn lecsöpögtetjük, és amíg az összes elkészül, a sütőbe téve melegen tartjuk. A tócsnikat egy tálra halmozzuk, petrezselyemmel díszítjük és a hideg joghurtmártással tálaljuk.
forrás:DPG Recepttár 330


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás virsli szezámmaggal » Graham kifli szezámmaggal » Alföldi öreglebbencs » Lecsó túrós csuszával
» Tejszínes-gombás karfiol » Tojással rakott tarhonya » Ketymekütty » Gyors könnyű vacsi
» Rakott csirkemell baconnel » Sajtos rántott csirkemáj » Tavaszi zöldségfelfújt » Kéksajtos sült alma
» Cseh káposzta » Tojásos lecsó » Königsbergi húsgombóc » Májas nokedli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.