Tutireceptek.hu fejléc

Kuglóf aszalt gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg dió
25 dkg lehéjazott mandula
15 dkg aszalt szilva
30 dkg aszalt füge
30 dkg kandírozott vegyes gyümölcskocka
3 tojás
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg baracklekvár
1 evőkanál porcukor
sütőmargarin + zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés:
A magvakból félreteszünk egy maréknyit, a többit durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket is felaprítjuk, összekeverjük a kandírozott gyümölccsel, és ebből is félreteszünk a díszítéshez egy maréknyit. A sütőformát kikenjük margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat a vaníliás és kristálycukorral habosra kikeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, egy csipet sóval, és a tojásos masszához adjuk. A durvára vágott magvakat összekeverjük az aszalt és kandírozott gyümölccsel, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és lazán összekeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 1 óra 30 percig sütjük. Sütés után a sütőben pihentetjük kb. 15 percig, majd kivesszük, és a formában hűtjük további 15 percet, csak utána borítjuk ki. A lekvárt felmelegítjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére öntjük, rászórjuk a félretett magvakat, aszalt gyümölcsöt, végül porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilvás palacsinta » 3 színű kuglóf » Finom narancsos kuglóf » Egyszerű kuglófom
» Aszalt szilvás kalács » Widman kuglóf » Duplacsokis-diós kuglóf » Márványos mazsolás kuglóf
» Triplacsokis kuglóf » Habkönnyű-citromos kuglóf » Aszalt szilvás kacsacomb » Császárkuglóf
» Kuglóf másként » Joghurtos kuglóf » Kuglóf, egyszerű » Dán kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.