Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricasaláta-kocsonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 doboz morzsolt konzerv kukorica
2,5 dl marinált paradicsompaprika
1,5 dl majonéz
2 dl natúr kefir
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál zselatinpor
1 teéskanál pocukor
1 diónyi vöröshagyma
bors, só ízlés szerint

Elkészítés:
1 nagy őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy lelógó pereme is legyen. Keverőtálba öntjük a majonézt, a kefirt, a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, a szintén finomra vágott hagymát, a porcukrot, a borsot, a sót és az egészet simára keverjük.
A levétől leszűrt kukoricát beletesszük a mártásba. A paprikát is leszűrjük, majd apróra vágva hozzátesszük a kukoricás mártáshoz.
A kukorica levét és 2 evőkanál paprikalevet összeöntünk, majd a zselatinra csorgatjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd kis lángra tesszük a zselatinos masszát., és folytonos keverés közben folyékonyra oldjuk. Ha az egész feloldódott, szűrön keresztül beleöntjük a salátába, amit azonnal alaposan összekeverünk és belesimítjuk az előkészített formába. A tetejét betakarjuk, és a hűtőszekrény normál hűtőterében a leghidegebb polcon dermesztjük legalább fél napig.
Közvetlenül tálalás előtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Tanácsok:
Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül, akár a fogyasztás előtt 3 nappal is összeállíthatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos rakott karfiol » Töltött patisszon » Rakott spárga » Francia salátánk
» Sült gomba tojással » Juhtúrós töltött gomba » Sörtésztában sült karfiol » Gombás kukoricás ragu
» Olcsó zöldséges tál » Kerti rakottas » Töltött káposztafej sajttal. » Különleges gombaleves
» Paradicsom rántva » Karfilopörkölt » Zöldségfasírt tepsiben sütve » Töltött paprika rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.