| Kukoricasaláta-kocsonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 doboz morzsolt konzerv kukorica 2,5 dl marinált paradicsompaprika 1,5 dl majonéz 2 dl natúr kefir 1 csokor petrezselyemzöld 2 púpozott evőkanál zselatinpor 1 teéskanál pocukor 1 diónyi vöröshagyma bors, só ízlés szerint Elkészítés: 1 nagy őzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy lelógó pereme is legyen. Keverőtálba öntjük a majonézt, a kefirt, a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, a szintén finomra vágott hagymát, a porcukrot, a borsot, a sót és az egészet simára keverjük. A levétől leszűrt kukoricát beletesszük a mártásba. A paprikát is leszűrjük, majd apróra vágva hozzátesszük a kukoricás mártáshoz. A kukorica levét és 2 evőkanál paprikalevet összeöntünk, majd a zselatinra csorgatjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd kis lángra tesszük a zselatinos masszát., és folytonos keverés közben folyékonyra oldjuk. Ha az egész feloldódott, szűrön keresztül beleöntjük a salátába, amit azonnal alaposan összekeverünk és belesimítjuk az előkészített formába. A tetejét betakarjuk, és a hűtőszekrény normál hűtőterében a leghidegebb polcon dermesztjük legalább fél napig. Közvetlenül tálalás előtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tanácsok: Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül, akár a fogyasztás előtt 3 nappal is összeállíthatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |