Tutireceptek.hu fejléc

Küküllői kolbászleves 4 személyre recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes hagyma
3 ek. olaj
30 dkg parasztkolbász (lehet füstölt is)
1 csapott evőkanál pirospaprika
25-25 dkg zöldborsó és zöldbab
2 gerezd foki
1/2 kk. örölt kömény
1 kk. só
1 babérlevél
1-1 dl tejföl és főzőtejszín
1 kk. finomliszt
1/2 citrom leve
1-1 kk. mustár és tárkony

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kolbászt - miután a bőrét lehúztuk - karikára vágjuk. A hagymára dobjuk, és közepes lángon pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a zöldborsót és a zöldbabot. Nagy lángra állítjuk, bő 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokival, a köménnyel és a babérral fűszerezzük, megsózzuk. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet a citrom levével és a mustárral simára keverjük. A levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Ha kell utánna ízesítünk. Tárkonnyal fűszerezzük.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Csibe78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kolbászleves » Mézes-béles (6 személyre) » Töltött kacsa (4személyre) » Kakaós kuglóf 4 személyre
» Kolbászleves 1. » Raguleves ( 4 személyre) » Rakott hús 4 személyre » Sajttorta (6-8 személyre)
» Zöldséges kolbászleves » Pulao csirke (6 személyre) » Birkafasírt (8 személyre) » Babedli (4 személyre)
» Reszelt máj (4 személyre) » Csokoládéhab 4 személyre » Csókakői kolbászleves » Kolbászleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.