Tutireceptek.hu fejléc

Kürtős kalács házilag recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 cs. vanília cukor
1 csipet só
2 egész tojás
10 dkg rama
2 ek. cukor

Elkészítés:
Az alapanyagokat össze kell gyúrni, duplájára keleszteni (figyelni rá, hogy só és az élesztő ne érintkezzen, langyos tejbe kell az élesztőt felfuttatni, a vaj olvasztott legyen). Sodorni, 2 cm széles csíkokat vágni. Olajozott formára (lehet üdítős v. sörös doboz, vagy papírtörlőhenger, Wc papír guriga és ezeket alufóliával bevonni) tekerni, vizes ecsettel megkenni a feltekert tésztát, majd dióba, fahéjba,kókuszba vagy cukorba hempergetni, tepsibe állítva sütni.

Formára alufóliát tekertem, azt olajoztam be.


A receptet beküldte: Katus12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kalácsfelfújt » Morva kalács » Karácsonyi mézes kalács » Márványos kalács
» Sonka kalácstésztában » A királynő kalácsa » Foszlós kalács(Kata-féle) » Juhsajt házilag
» Almás körtés kalácspuding » Krémes kalács » Kelesztés nélküli kalács » Fahéjas kalács
» Mézeskalács házikó » Kulcsos kalács » Chokito házilag » Csokipuding házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.