Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kürtös kalács (otthon készítve) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
egy csipet só
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 ek. cukor
reszelt citromhéj

A kenéshez, ízlés szerint:
kristály cukor,
durvára tört dió,
olvasztott vaj

Elkészítés:
A tésztához valókat összedogozzuk.

1 Előkészítek 2 db őzgerinc formát, a hátulját jól megvajazom.

A tésztát duplájára kelesztjük.

2. A Kelt tésztát felébe vágom, és külön-külön hosszú csikokra sodrom.

3. Most az őzgerinc formákat összefogom, és szorosan rátekerem a tésztát spirál alakban, utánna a másikat.

4. A formákat erősen többször átforgatjuk hogy jól lelapuljon a tészta, mintha a nyújtófával dolgoznánk.

5. A két forma ahol összeér elvágjuk a tésztát, még egy kicsit rányomjuk a tésztát a formára (kézzel) vizzel kicsit megkenjük és kristály cukorral megszórjuk.

6. 200 fokon sütjük amíg szép piros lesz.

7. Félidőben, olvasztott vajjal locsoljuk meg és még egy kevés kristály cukrot szórjunk rá.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis mézeskalács » Gyors kalács(Kata-féle) » Kürtős kalács házilag » Kakaós kalács észt módra
» Kulcsos kalács » Mazsolás kalács 2 » Karácsonyi kalácskoszorú » Fonott kalács
» Körtés kalács » Gyümölcsös kalács » Tökéletes mézeskalács » Csokoládés mézeskalács
» Krémes kalács » Sonkás kelt kalács » Kürtős kalács parázson » Mézeskalács függelék


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.