Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kürtőskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
2 tojássárgája
8 evőkanál porcukor
1 dkg élesztő
2,5 dkg tej
10 dkg vaj


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk.
Tálaláskor a kürtőskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács sütőben » Kürtöskalács házilag » Kürtöskalács (dorongfánk) » Házi kürtőskalács
» Kürtőskalács :) » Cseresznyés pite 1 » Banános brownies tiramisu » Mézes kókuszcsók
» Az én farsangi fánkom » Vaniliás süti » Ropogós sajtos lapok » Keleti csemege
» Epres-túrós kocka » Puncs golyók » Gesztenyés fincsi tekercs » Macskaszem (meggyes)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.