Tutireceptek.hu fejléc

Kürtőskalács :) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt

3 dkg élesztő

2,5 dl langyos tej

6 dkg cukor

6 dkg olvasztott vaj

2 tojás

1 kávéskanál só

Ízesítés ízlés szerint:

fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács » Kürtöskalács (dorongfánk) » Kürtöskalács házilag » Kürtőskalács sütőben
» Házi kürtőskalács » Citromos muffin » Túrós finomság » Meggyes joghurtkrém 4 adag
» Csokoládékocka karamellel » Krémes kerék » Tepsis Raffael » Házi csokoládé
» Csokoládéöntet » Túrós fánk » Nápolyi » Nyalóka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.