Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lazac céklakörettel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A lazachoz

40 dkg lazac
1 csokor kapor
1 citromból nyert citromlé
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint

A körethez

12 kis db cékla
100 g vörösáfonya
1 narancsból nyert narancshéj
4 ek olívaolaj

Elkészítés:
Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot.
Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.
A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
Rádobáljuk a vörösáfonyát és a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fenyőmagos lazacfilé » 30 perces sült lazac » Narancsos lazac » Lazackrémes szendvics
» Lazac sütőben » Grillezett lazacfilé » Fokhagymás-fűszeres lazac » Vajon sült lazac
» Mediterrán lazactatár » Füstölt lazackrém » Lazacos farfalle » Lazac roston
» Lazacos röszti kaviárral » Sült lazac » Roston sült lazac » Lazackrém


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.