Tutireceptek.hu fejléc

Lazac roston recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,80 kg lazacfilé (színhús),
0,3 dkg só,
15 dkg olaj,
1 db fejes saláta,
3 db citrom

Elkészítés:
A kifilézett lazacból vágott szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. Kb.10 perc múlva olajjal bekenjük a szeleteket, és forró rostélyra helyezve mindkét oldalukat megsütjük. Rostély hiányában, serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és ebben sütjük meg a lazacszeleteket. Előmelegített halastálra tálaljuk, citromgerezdekkel és fejessaláta-levelekkel díszítjük. A lazacszeleteket fűszeres vajjal is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Roston sült lazac » Boros, kapros lazac » Roston sütött szalonka » Lazackrém
» Lazacos röszti kaviárral » Lazactatár krémsajttal » Lazachab » Vadlazac ragu
» Virsli roston, burgonyával » Lazacos palacsinta » Lazac spenóttal » Bárányérmék roston
» Roston sült oldalas » Banán roston sütve » Sült lazac » Morzsás lazaccsíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.