Tutireceptek.hu fejléc

Lazac tejszínes gombaraguval recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 főre:

2 szelet lazac
1 fej vöröshagyma
5 dkg margarin + 10 dkg vaj
3 db tv.paprika
4 db nagy fej gomba
1 dl tejszín
só,bors,petrezselyemzöldje,morzsolt bazsalikom.

Elkészítés:
2 szelet lazacot megsóztam, borsoztam, majd rövid ideig állni hagytam.

Közben megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és 5 dkg margarinon elkezdtem dinsztelni.
Hozzáaprítottam 3 db tv.paprikát és 4 db szép nagy fej gombát. Addig sütöttem együtt a zöldségeket, míg kb. a fele levét elfőtte, fűszereztem sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kb. egy mokkáskanálnyi morzsolt bazsalikommal.
A végén 1 dl főzőtejszínt adtam még hozzá, s elzártam a gázt.

Serpenyőben vajat forrósítottam és a lazacszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem /elég vastag szeletek voltak, különben 1,5 perc is elég lett volna/.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető Hmv.naplója 859-es, és Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 6. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines mézes krémes » Fetás-tejszínes pulykamell » Tejszínes-sonkás tészta » Tejszínes szelet
» Csokis tejszínes sütemény » Tejszínes csirkeragu leves » Sült lazac » Lazac roston
» Tejszínes gombaleves » Tejszínes sajtos hús » Fokhagymás-fűszeres lazac » Lazac saláta
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Tejszínes-gyümölcsös rizs » Tejszínes cukini főzelék » Brokkolis lazac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.