Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó, Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg bácskai zöldpaprika
1/2 kg érett, lédús paradicsom
1/2 kg vereshagyma
15 dkg erdélyi szalonna (nem paprikás!)
kevés órölt pirospaprika
só, ízlés szerint
(*** némi száraz fehérbor és szénsavas ásványvíz [ez utóbbiak felhasználását lásd az Abált tokaszalonna Imre gusztusa szerint receptjénél]:D)

Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágom.
Ugyanezt cselekszem a zöldpaprikával is (a vékony alatt itt max. 2 mm-es karikákra gondolok!!!). Magától értetődően a paprika magházát is fölszeletelem.
(*** és most jön a laza fröccs esetének az ő fennforgása, majd lefolyása, lásd mint fent)
Az erdélyi szalonnát bőröstől felkockázom, és lábasban töpörtyűvé aszalom. A töpörtyűs zsírban, egy csipet só fölhasználásával üvegesre párolom a hagymát. Meghintem egy kevés pirospaprikával. Hozzászórom a paprikakarikákat, és csekély mennyiségű víz és só hozzáadása után, lefödve elkezdem az egészet dinsztelni.
Amikor már engedett némi levet, megkóstolom, és ha úgy ítélem meg, utána sózom. Újra lefedem, és egy megfelelő fakanál segítségével tisztességesen megkavarom, és hagyom tovább párolódni.
(*** ismét eljött a laza fröccs fennforgásának az ő esete:D)
Bármilyen meglepő, a fenti műveletsort addig ismétlem 10-15 percenként, amíg a paprika TELJESEN szét nem főtt!!!!
Ezután mindenestől durva darabokra (csak úgy kézből a lábasba) aprítom az érett paradicsomokat, és az egész főhet tovább.
(*** természetesen nem feledkezem meg a laza fröccsnek az ő élvezettel történő elfogyasztásáról sem:))
A paradicsomnak is szét kell főnie. Ha ez megtörtént, kapunk egy főzeléksűrűségű ételkölteményt, amely neveztetik "Lecsó, Imre gusztusa szerint"-nek.
(*** természetesen e remekmű megérdemli a szokásos laza fröccsöt :))

Tanácsok:
Imre gusztusa az ételköltemény elfogyasztását másod-, harmadnapos szikkadt kenyérrel javasolja. Ő ugyanis azzal szeret a legjobban tunkolni.
(*** utána természetesen jöhet a laza fröccsel történő toroköblítés, majd az ejtőzés:)). Mosogatni később is lehet, ugye?

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: kicsi kcal
Szénhidráttartalom: kicsi gramm
Zsírtartalom: átlagos gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós máj » Tejfölös lecsós burgonya » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Tojásos-padlizsános lecsó
» Csodalecsó » Tepsis, lecsós csirkemáj » Debreceni baboslecsó » Lecsós karaj
» Cigány lecsó másképpen » Lecsós,virslis tarhonya » Gombás-sajtos lecsó » Lecsós csirkecomb
» Kefires lecsó » Káposztás lecsó » Lecsó nokedlivel » Baklava (szerintem)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.