Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó pörköltszafttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
25 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
2 db pörköltszaft kocka

Elkészítés:
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk.
A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel.
Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom.
Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsó » Szalonnás lecsó » Cukinis lecsó » Lecsós szendvics
» tofus lecsó » Lecsós burgonyás egytál » Székely lecsó » Lecsó szójával
» Lecsós csirke kuszkusszal » Töklecsó » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Tejfölös lecsós burgonya
» Tojásos lecsó » Rizses lecsó kolbásszal » Lecsó elrakása télire » Tepsis, lecsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.