Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó pörköltszafttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
25 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
2 db pörköltszaft kocka

Elkészítés:
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk.
A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel.
Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom.
Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely lecsó » Lecsó római tálban » Új Nokedlis lecsó » Lecsós burgonyás egytál
» Lecsó Judit módra » Virslis lecsó (update 1) » Tojásos-lecsós gomba » Lecsósaláta
» Bográcsos lecsó » Kefires lecsó » Lecsós spagetti » Lecsós csirkemell
» Francia zöldséges lecsó » Lecsóshús » Lecsós máj » Lecsós máj chipsszel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.