Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó pörköltszafttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
25 dkg füstölt szalonna
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
2 db pörköltszaft kocka

Elkészítés:
A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk.
A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel.
Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom.
Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós, gombás rakott hús » Lecsós pecsenyekacsamáj » Cukinis lecsó » Tejfölös lecsó
» Lecsós-virslis "tokány" » tofus lecsó » Lecsó nokedlivel » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Lecsós bab » Lecsós-szelet » Tarhonyáslecsó virslivel » Lecsós szelet a'la pemete
» Lecsó Judit módra » Tojásos lecsó burgonyával » Tökös- sörös lecsó » Lecsósszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.