Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós malac tarhonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sovány malaclapocka,
3 evőkanál olaj,
25 dkg tarhonya,
3 dkg füstölt szalonna,
4-5 db húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípős), 2 paradicsom,
1 fej hagyma,
1 dl zsírszegény tejföl,
1 csapott evőkanál Vegeta,
só,
őrölt bors,
paprika,
fél mokkáskanál grillfűszer.

Elkészítés:
A malac húst kockákra vágom.
Ha a bőre alatt zsír van, azt kivágom és kiolvasztom, ha nincs akkor pedig olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, beleteszem a húst, a sót és a grillfűszert.
Mindig kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom.
Beleteszem a feldaramolt zöldpaprikát és a kockákra vágott paradicsomot, együtt megpuhítom, majd beleforralom a tejfölt.
A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom és a pörcöt is benne hagyva megpirítom a tarhonyát, forró vízzel felengedem, Vegetával ízesítem és puhára párolom.
Egy tűzálló edény aljára terítem a tarhonyát, erre a malachúskeverék felét, majd ismét harmadnyi tarhonyát, malachúst és a maradék tarhonyát.
A maradék lével megöntözöm, majd a sütőben jól átforrósítom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas malacleves » Lecsós csirkemell egytál » Padlizsán-cukkíni lecsósan » Részeges malacsült
» Lecsós -csirkemáj » Padlizsános-lecsós csirke » Kókuszos malacfüle » Lecsós ponty
» Bolgár lecsós csirkemell » Malacfej Sziveszterre » Lecsós libacomb » Sült malac egészben
» Lecsós sertésborda » Lecsós karaj » Lecsós csirkecomb » Lecsós burgonya


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.