Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Legcsokisabb csokis keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 gramm étcsoki feldarabolva
4 evőkanál vaj
100 gramm liszt
fél teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 tojás
170 gramm cukor
1 teáskanál vanília kivonat
300 gramm csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki

Elkészítés:
Az első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy ne olvasszuk túl sokáig. Nem kell sima, nagyon folyós masszát kapnunk, a lényeg, hogy össze tudjuk majd dolgozni a többi hozzávalóval. Ha mégis túlmelegítetted volna, inkább várj pár percet, hadd hűljön kicsit meg.

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük fel jó habosra a cukorral, míg szépen kifehéredik és jó levegős lesz az állaga. Ezután keverjük a tojásokhoz a vanília kivonatot és felolvasztott csokinkat. Végül adjuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet, és a 300 gramm csokoládé pasztillát vagy apróra vágott csokit. Fontos, hogy a tészta állaga ne legyen túl folyós, mert akkor a tepsiben szét fog folyni.

Ha kell, várj egy kicsit, hogy a csoki és a vaj kicsit megdermedjen. Tegyél sütőpapírt egy tepsibe. 1-2 csepp olajat kenj szét a sütőpapíron, hogy véletlenül se ragadjanak le a kekszeid. Egy evőkanál segítségével rakj kicsi halmokat a tésztából a sütőpapírra 2-3 cm-re egymástól. 180 fokos sütőben süsd 12-15 percig. Fontos, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert könnyen kiszáradhatnak.

Ha a felszíne ropogós, de az ujjaddal megnyomva a belsejük lágy, akkor pont jó. Sütés után hagyd kihűlni a kekszeket.

Tanácsok:
Bűnös dolog a csokis keksz. Főleg amiben ennyi csoki van… ne is próbáld meg kiszámolni a kalóriatartalmát. Sok. A recept amúgy igen egyszerű, és alig kell hozzá pár dolog. 2 lépést kell szigorúan venni, azért hogy a sütik ne folyjanak szét, illetve ne száradjanak ki sütés közben. Állagra a brownie-ra hasonlít. Kívül ropogós, belül lágy és puha csokicsoda.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csokis mousse » Omlós csokis keksz » Pudingkrémes kekszes » Citromos-csokis szelet
» Csokis-diós muffin I. » Kávés keksz golyók » Háztartási keksz » Csokis túrótorta
» Csokis keksz » Kókuszos keksztekercs » Keksz torta » Csokis rakott palacsinta
» Gesztenyés csokis muffin » Maja sütije csokis-diós » Gesztenyés keksz rolád » Update 1 csokis muffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.