Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Legelő leves" ( Yayla çorbasi -török étel) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 evőkanál rizs
2 liter húsleveslé
1 ek. só
1 pohár tej ( 2 dl)
1 kávéscsésze víz
1 kiskanál menta
6 ek. joghurt
2 tojássárgája

Elkészítés:
A rizst fél órára áztassuk be langyos vízbe ,majd tegyük egy tálba.
A húsleveslét megsózva 20 percig forraljuk
A tejjel kikevert lisztet adjuk a forrásban levő leveshez és még 10 percig forraljuk.
A vajat a mentával enyhén megpiritva adjuk a leveshez majd további 5 perc forralás után a tojássárgával kikevert joghurtot adjuk a leveshez.

Tovább ne forraljuk, azonnal tálalható.

Tanácsok:
A török joghurt eléggé eltér a nálunk kaphatótól , kb olyan sűrű, mint a mi tejfölünk, tehát aki igazán jó levest szeretne és megteheti török/arab üzletben vásárolt joghurttal készítse!)


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leves gombaporból » Nyers sóskaleves » Tisztító leves. » Savanyúleves káposztával
» Málnaleves fagyival » Magyaros csirkeaprólék leves » Zellerkrémleves különlegesen » Tárkonyos borjúleves
» Fincsi kelbimbóleves » Tárkonyos gombaleves » Káposztás bableves » Kínai Tésztaleves
» Fokhagyma krémleves Ági módra » Gombás burgonyaleves » Dinnyesaláta » Vörösboros meggyleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.