Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Legényfogó leves 1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- paradicsompüré
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- olaj
- 1 szelet citrom
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1,5 liter húsleves
- 40 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 20 dkg vegyes zöldség
- 40 dkg sertéslapocka
- 1 vöröshagyma
- grizes liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól
kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnaleves fagyival » Zöldhagymaleves » Kenyérleves » Hideg málnakrém leves
» Resztelt májleves » Boros meggyleves » Krémleves édesköményből » Olasz leves
» Gomba leves » Sonkalé leves » Tejfölös karfiol leves » Póréhagymás krumplileves
» Savanyúleves káposztával » Miso leves » Galuska-levesbetét » Sajtleves egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.