Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 3 kanál barack- vagy más gyümölcs lekvár, 10 dkg dió, egy kés hegynyi szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgákkal, hozzá keverjük kanalanként a lekvárt, reszelt citromhéját, szódabikarbónával elkevert lisztet és végül 2 tojás keményre felvert habját. Kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót hintünk, és egyenletes közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Majd kiborítjuk és ha kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sokáig eláll. (sütőpapír használatával nem kell zsírozni és lisztezni)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros kalács » Kakaós lepény (Krisztitől) » Horthy lepény » Meggylekváros muffin
» Sajtos-borsós lepény » Szilvás lepény 2 » Egreses lepény » Almás lepény - Jagodától
» Burgonyás lepény » Lenmagos tojáslepény » Tejlekváros süti » Nádasdi diós lepény
» Kakaós-túrós lepény » Meggyes-túrós lepény » Túrós-barackos lepény » Málnalekváros sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.