Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros puffancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
55 dkg liszt,
5 dkg friss élesztő,
1,5 dl langyos tej,
8 dkg cukor,
2 tojás+2 tojássárgája,
8 dkg vaj,
1 citrom reszelt héja,
1 cs, vaníliáscukor,
olaj a sütéshez,
30 dkg lekvár,
porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:
A lisztet a tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a tejjel, egy evőkanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Villával kissé elkeverjük. Lefedjük, és meleghelyen kb. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát összedolgozzuk a tojásokkal, a vajjal (olvasztott) a maradék cukorral, egy csipet sóval, a citromreszelt héjával és a vaníliás cukorral. Alaposan bedagasztjuk, letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére dagad. Amikor még egyszer átkeverjük. És újra hagyjuk duplájára kelni. Végül a deszkát belisztezzük, és diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából. Ismét hagyjuk a duplájára kelni. A forró olajban a fánkok mind két oldalát 2-3 percig sütjük. Papírtörlőn hűlni hagyjuk. A lekvárt hegyes végű nyomózsákba tesszük A fánkok oldalán beszúrunk, és kevés lekvárt nyomunk beléjük. A maradék lekvárt külön kínáljuk. Az egészet megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinipuffancs » Lekváros félhold » Lekváros-mogyorós muffin » Tejlekváros süti
» Lekváros barátfüle » Baracklekváros tekercs » Szilvalekváros sütemény » Szilvalekváros gőzgombóc
» Puffancs zsemle » Almás-lekváros pite » Karfiolos-sajtos puffancs » 10 perces puffancs
» Lekváros keksztekercs » Tejlekváros muffin (12 db) » Lekváros-kakaós kavart » Kukoricapuffancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.