Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék füstölt lével recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 nagy füstölt hátsó sertéscsülök
80 dkg. lencse,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál ételecet,
só,
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél,
1 mokkáskanál majoránna,
só,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A csülköt enyhén sós vizben megfőzzük, majd a szokásos módon kicsontozzuk, tepsibe téve megsütjük.
A tisztított lencsét a visszamaradó főzőlében készre főzzük a babérlevéllel, csipetnyi majoránnával és az egészben hagyott vöröshagymával, amit a végén kidobunk. Ha kész vékony rántást készítünk és a főzeléket behabarjuk. Utána ízesitjük ételecettel, cukorral. Feltétnek a füstölt főtt-sült csülköt kináljuk hozzá.

Tanácsok:
Ha a csülök sütésével nem akarunk bíbelődni az étel kiváló lesz a főttel is.

Elkészítési idő: 130 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leveles sós pogácsa » Leveles, túrós rudacskák » Leveles tésztás sajtos » Spagetti füstölt tarjával
» Füstöltkolbászos spagetti » Leveles zsíros pogácsa » Erdélyi füstölt kolbász » Füstölt halsaláta
» Alföldi füstölt disznósajt » Füstölthús leves » Lencsefőzelék Ági módra » Füstölt húsos káposzta
» Levéldíszek, csokiból. » Halfilével rakott krumpli » Csirkés levelestészta » Lencsefőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.