| Lencsefőzelék füstölt lével receptFőzelékek Hozzávalók: 1 nagy füstölt hátsó sertéscsülök 80 dkg. lencse, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál ételecet, só, 1 fej vöröshagyma 2-3 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna, só, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt. Elkészítés: A csülköt enyhén sós vizben megfőzzük, majd a szokásos módon kicsontozzuk, tepsibe téve megsütjük. A tisztított lencsét a visszamaradó főzőlében készre főzzük a babérlevéllel, csipetnyi majoránnával és az egészben hagyott vöröshagymával, amit a végén kidobunk. Ha kész vékony rántást készítünk és a főzeléket behabarjuk. Utána ízesitjük ételecettel, cukorral. Feltétnek a füstölt főtt-sült csülköt kináljuk hozzá. Tanácsok: Ha a csülök sütésével nem akarunk bíbelődni az étel kiváló lesz a főttel is. Elkészítési idő: 130 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |