Tutireceptek.hu fejléc

Lencsés kakaspörkölt gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg kakas,
100 g libaháj,
200 g paprika,
100 g paradicsom,
300 g vöröshagyma,
200 g lencse,
400 g laskagomba,
fűszerpaprika,
2 dl vörösbor,
fél fej fokhagyma,
csípős paprika,
őrölt köménymag

Elkészítés:
A lencsét előző napon kiválogatjuk,beáztatjuk.A libahájat kisütjük,a töpörtyűt kivesszük,paradicsommal.paprikával hagymás pörköltalapot készítünk.A kakast feldaraboljuk és erre az alapra feltesszük főni.Sóval,fokhagymával,őrölt köménymaggal és ízlés szerint csípőspaprikával fűszerezzük.
Háromnegyed-kész állapotban hozzáadjuk a lencsét,ha szükséges,még utána ízesítjük.A gombát megmossuk,feldaraboljuk és majdnem a legvégén adjuk a pörkölthöz.
A fűszerpaprikát,ami a színét adja,vörösborral kikeverve a legvégén adjuk hozzá.
Készre főzzük,és bográcsból tálaljuk.

Tanácsok:
Mint fent is olvasható,bográcsban elkészítve a legfinomabb!


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött krumpli » Lencsés muszaka » Jégsaláta gombával » Párolt káposzta gombával
» Bazsalikomos lencsesaláta » Gombával töltött cékla » Lencsesaláta virslivel » Gombával rakott krumpli
» Sajtos csirkemell gombával » Lencsés darálthusi » Gombával töltött burgonya » Gombával rakott kel
» Gyömbéres-lencsés egytál » Gombával töltött karaj » Tojásos lencsesaláta » Lencsesaláta egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.