Tutireceptek.hu fejléc

Lepény spárgával és zellerrel készítve recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
0,5 dl olívaolaj
1 kávéskanál só
annyi víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
élesztő
A fűszer olajhoz:
olívaolaj
őrölt bors
kakukkfű
bazsalikom - szárított morzsolva vagy friss aprítva
4 gerezd fokhagyma (aprítva)
A feltéthez:
1 golyó mozzarella sajt felszeletelve (helyesebben szétmarcangolva, mert Jamie Oliver szerint bűn mozzarellát késsel illetni - és mennyivel egyszerűbb is így!)
1-2 paradicsom cikkekre vágva, szeletelve
2 szál szárzeller
8-10 szál spárga

Elkészítés:
A tésztához az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat gyorsan összegyúrom, dagasztom, majd meleg helyre állítom, és neki is fogok a fűszerolaj és a feltétek előkészítéséhez.

A fűszerolajhoz az olajba szórok minden hozzávalót. Érdemes többet csinálni, mert a hűtőben sokáig eláll, és nagy szolgálatokat tud tenni, ha melegszendvicset, bundáskenyeret készítünk vagy zöldségeket sütünk bármilyen módon (rántva, sörtésztában vagy csak úgy). Csak megkenjük kicsit a tetejüket, és az egyszerű étel egészen különlegessé válik. S bár egy esős vasárnap reggelen a forró citromos teával fogyasztott igazi ős-eredeti bundáskenyérnek párja nincs, más alkalmakkor azért jóleshet egy kis változatosság!

Ha a tészta megkelt, jöhet a nyújtás. Általában úgy csinálom, hogy fogom a sütőpapírt, ami majd a tepsi alján lesz, ráteszem a tésztát, és ezen nyújtom a megfelelő méretre.

Mikor ezzel megvagyok, megkenem a tésztát a fűszeres olajjal. S ha ez is megvan, jöhet a feltét, amit ízlésesen elrendezek a lepényen.

Előmelegített sütőben megsütöm.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykarolád spárgával » Sonkás lepény » Lepénykenyér » Tejfölös cukkini lepény
» Cukkini lepény » Lenmagos tojáslepény » Pita görög lepénykenyér » Sonkás brokkolilepény
» Krumplilepénykék » Szilvás-túrós lepény » Zserbó-Canderelel keszitve » Zabpelyhes szilvás lepény
» Gesztenyés almás lepény » Burgonyás cukkínis lepény » Finom almás lepény » Horthy lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.