Tutireceptek.hu fejléc

Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet lepényhal filé
5 db nagyobb burgonya
4 szál újhagyma
1 ek. liszt
só, bors
1 ek. almaecet
1 tk. cukor
10 dkg füstölt szalonna
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát megmosom és héjában megfőzöm. Még melegen lehúzom a héját, és amikor kihűlt, karikára vágom (ha túl nagyok, akkor félkarikára). Közben elkészítem a salátaöntetet. 2-3 dl vizet elkeverek a cukorral, almaecettel, sóval és egy kis borssal. Az újhagymát megtisztítom, és a zöldjével együtt karikára vágom. A negyedét félreteszem, a többit pedig a burgonyával együtt az öntethez keverem, és hűtőbe teszem. A szalonnát apró darabokra vágom, és egy kisebb serpenyőben megpirítom a maradék újhagymával. A lepényhalat sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és az olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm, majd meglocsolom frissen facsart citromlével. Tálaláskor 2 szelet lepényhalat teszek egy tányérra, ráhalmozok a szalonnás hagymából, és a krumplisalátából is teszek mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns egytálétel » Pikáns husi » Pikáns csirkecomb. » Pikáns metélt palacsinta
» Pikáns melegszendvicskrém » Ponty szalonnásan » Pikáns sonkatekercs » Pikáns tojástorta
» Szalonnás-sajtos falatkák » Pikáns burgonyafőzelék » Szalonnás sütőtökleves » Cukkíni tejfölös hagymával
» Pikáns hústekercsek » Pikáns burgonyapüré » Pikáns pástétom » Pikáns húsos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.