Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj egészben elkészítve recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 70 dkg libamáj, legalább ugyanannyi libaháj
húsleves
fokhagyma
pirospaprika

Elkészítés:
A libamájat úgy kell elkészíteni, hogy a súlyából ne veszítsen, és ízei jól érvényesüljenek.
Ennek érdekében egy lábast kibélelünk libaháj darabokkal, beletesszük a májat, lefedjük libahájjal. Annyi húslevest öntünk rá, hogy éppen ellepje. (Lehetőleg libalevessel, de ha az nincs, akkor leveskockából készült húslevest is használhatunk hozzá.) Beledobunk pár gerezd fokhagymát és lefedve 30-40 percig lassan forraljuk.
A májat kivesszük egy tálba, a visszamaradt levet élénk tűzön, fedő nélkül addig forraljuk, amíg zsírjára nem sült és a benne lévő libaháj puhulni nem kezdett.
A tűzről levesszük, késhegynyi pirospaprikát keverünk bele és levesszűrőn keresztül a májra öntjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Tanácsok:
Előre elkészíthető, hidegtál része lehet. Paradicsommal, paprikával, lilahagymával finom szendvics készülhet belőle.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos libamájpástétom » Libamáj hagymásan kisütve » Libamájas szendvicskrém » Libamáj lyoni módra
» Libamájhab » Libamájjal töltött gomba » Libamáj baconban » Baconbe tekert libamáj
» Libamáj zsírjában » Libamáj római tálban » Libamáj sütve » Gomba vadasan elkészítve
» Diós rántott libamáj » Libamájjal töltött fürj » Egészben sült báránygerinc » Gombás libamáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.