Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj zsírjában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hízott libamáj
tej(amennyi ellepi a májat)
50 dkg libaháj
10 gerezd fokhagyma, hámozatlanul
1 fej vöröshagyma
1 ek. őrölt pirospaprika

bors
1 db csípős zöld paprika

Elkészítés:
A libamájat beáztatjuk a tejbe és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kiszedjük a tejből, szárazra törölgetjük.
A libahájat diónyi darabokra vágjuk, 1-2 evőkanál tejet öntünk alá és közepes lángon kisütjük a zsírját. A tepertő darabokat kiszedjük.
A májat domború felével felfelé a zsírba süllyesztjük, mellé szórjuk a fokhagymákat, a tisztított ,félbevágott hagymát és lefedve, közepes lángon 7 percig sütjük.
Lapát segítségével megfordítjuk óvatosan és erősebb lángon, fedő nélkül sütjük további 7 percig.
Egy hőálló tál aljára szórjuk a pirospaprikát, a sót,és a borsot erre helyezzük a már megsült májat és ráöntjük a megszűrt zsírt. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és a máj köré szórjuk.
Végül belekarikázzuk a zöld paprikát.
Aki nen szereti csípősen el is hagyhatja.

Kenyérre kenve a zsírt, vékonyan szeletelt májat rátéve,zöld hagymával vagy lila hagymával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamáj lyoni módra » Libamáj baconban » Gombás libamáj puding » Libamájhab
» Libamáj hagymásan kisütve » Libamájjal töltött gomba » Libamájas szendvicskrém » Diós rántott libamáj
» Habos libamájpástétom » Mogyorós libamáj » Libamáj római tálban » Libamájtorta borzselével
» Libamáj szőlőmártással » Baconbe tekert libamáj » Gombás libamáj » Libamájjal töltött fürj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.