Tutireceptek.hu fejléc

Libamell párolt szilvával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 libamell,
30 dkg szilva,
1 evőkanál vaj,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1-1 csipetnyi őrölt fahéj,
1-1 csipetnyi cayenne bors,
1 mokkáskanál fehér bors,


Elkészítés:
A libamellről eltávolítjuk a fölösleges pihéket, megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A bőrét lehúzzuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk. A libabőr csíkokat tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. A maradék zsíron a libamellek mindkét oldalát megsütjük, sóval, borssal meghintjük, és a serpenyőből kivéve alufóliába tekerjük. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a félbevágott, kimagozott szilvát takaréklángon addig pároljuk benne, amíg levet enged, de még nem esik össze. A libamellet kivesszük a fóliából, a szilva mellé tesszük, átforrósítjuk, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A maradék pecsenyelevet elkeverjük a tejföllel, tejszínnel, fahéjjal, és cayenne borssal, sóval, fehér borssal ízesítjük, és összeforraljuk. A libamellet felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk ropogós libabőrrel. A mártást külön csészében tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben párolt csülök » Párolt rák » Párolt paraj foghagymásan. » Libamell sütőtökpürével
» Párolt-sült nyúl vadasan » Párolt gomba » Párolt ördöghal » Párolt zellerkrém
» Párolt zöldségtál » Borban párolt csirke » Párolt körte vörös rizzsel » Tejfölös párolt hagyma
» Fokhagymás vadlibamell » Párolt-sült oldalas » Joghurtos párolt halfilé » Pároltkáposzta máskép


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.