Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libás töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
12 levél savanyú káposzta
1,20 kg savanyú apró káposzta
0,5 kg libamell hús
10 dkg bőrös libaháj (lehet a libamellről levett)
1 db füstölt libamell
1 db füstölt libacomb
2 evőkanál libazsír
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
10 dkg rizs
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
só,
frissen őrölt bors,
őrölt kömény,
kevés pirospaprika,
reszelt gyömbér,
reszelt szerecsendió,
babérlevél, lehetőleg friss,
zöld kakukkfű

Elkészítés:
A káposztákat langyos vízben átöblítjük (ha nem túl savanyú, akkor nem szükséges). A rizst sós vízben félkeményre megfőzzük és kihűtjük. A libamell húsát, a bőrös hájat és a füstölt mell felét nagyon apró kockára, éles késsel felvágjuk. Egy fél fej hagymát finomra vágva, kevés zsírban lepirítunk. A fentieket egy tálban tojással és ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával, gyömbérrel, szerecsendióval összekeverjük. Ezt a káposztalevelekbe arányosan betöltjük. Egy lábosban, libazsíron megpirítjuk a megmaradt, vékony szeletekre vágott vöröshagymát.
Hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, babérlevelet, őrölt köményt, kevés pirospaprikát.
2 dl vízzel felengedjük. Pár szál zöld kakukkfüvet teszünk hozzá és felforraljuk.
A káposzta felét belerakjuk a lábosba, rátesszük a füstölt combot, és a megmaradt füstölt mellet.
Erre helyezzük a töltelékeket és a megmaradt apró káposztával befedjük. Felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje és fedő alatt készre főzzük. Mikor elkészült, kiszedjük a töltelékeket, a főtt libacombot, és ráöntjük az 1dl tejszínt, illetve az 1 kanál liszttel elkevert tejfölt. Összeforraljuk, utána ízesítjük. Csak most sózzuk, mert a füstölt húsok lehetnek intenzívebben sósak.

Tanácsok:
A főtt combról leszedjük a húst, és ezt a káposztába keverjük. A füstölt mellet szép szeletekre vágjuk. A tányér aljába ebből a húsos káposztából teszünk, majd ráhelyezzük a töltelékeket, és ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött alma » Töltött finom cukkini » Kölessel töltött cukkini » Töltött karaj
» Gombával töltött tök » Káposzta saláta 2 » Káposztás burgonyafelfújt » Töltött pulyka nyakbőr
» Töltött, rántott gomba » Frankfurti káposztaleves » Töltött alma egyszerűen » Zöldséges káposzta
» Töltött szőlőlevél » Rakott káposzta juhsajttal » Töltött májas tojások » Savanyú káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.