Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagyma püré recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
1 dl olívaolaj
5 dl vörösbor
5 dl almalé
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
1 kávéskanál feketebors
1 mokkáskanál köménymag
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer

Elkészítés:
A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk.
Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lilahagyma lekvár » Lilahagymás krumplipüré » Lilahagyma saláta » Lilahagymás pogácsa
» Töltött lilahagyma » Lilahagymás sajtkrém » Lilahagymasaláta » Lilahagymás párizsi saláta
» Lilahagymás pogácsa 2. » Fetás-lilahagymás lepény » Kovászos uborka - télire » Savanyú káposzta párolva
» Svéd uborka » Vágott, vegyes savanyúság » Vizesuborka télire » Kovászos savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.