Tutireceptek.hu fejléc

Lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
60 dkg burgonya,
30-30 dkg sárgarépa, és sütőtök,
szál póréhagyma,
fél fej fokhagyma,
3 ek olíva olaj,
ágacska friss rozmaring,
4-5 szál friss kakukkfű,
só,
törött színes bors,
8 csirke alsócomb

az öntethez:
2 ek olíva olaj,
1 lime leve és héja,
tört színes bors,
4-5 szál friss kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk, és mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A fokhagymát is pucoljuk meg, és vágjuk a gerezdeket ketté.
A zöldségeket tegyük egy fedhető, nagyobb sütőtálba (pl. Pataki kerámia tálba, vagy fél sütőtálba), és fűszerezzük be.
Öntsük rá az olajt, is és a kezünkkel keverjük át alaposan, hogy a fűszerek jól átjárhassák a zöldségeket.
A combokat mossuk meg, majd sóval, borssal dörzsöljük át.
Helyezzük rá a zöldségekre, fedjük le, és 200 fokos sütőben 1 órán át pároljuk a saját gőzében.
TIPP: Ha kerámia tálban készítjük, akkor a tálban 100 fokon, tehát viszonylag alacsony hőfokon, egészségesebben készül el az étel.
Az öntethez keverjük össze a lime levét, reszelt héját, az olíva olajjal, a finomra aprított kakukkfűvel, borssal.
Tálalás: tegyünk a zöldségekből a tányér közepére, erre helyezzünk rá 2-2 combot. Az öntettel locsoljuk meg a combokat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marengói csirkecomb » Almás csirkecombok » Csirkecomb gazdagon töltve » Mézes-narancsos csirkecomb
» Csirkecomb borban sütve » Tejfölös csirkecomb » Tepsis pizza/ zöldségekkel » Sörben sült csirkecomb 2
» Sajttal sütött kotlett » Tejfölös gombás csirkecomb » Sajtos csirkecomb » Joghurtos csirkecomb
» Bundás csirkecombok » Marinált csirkecombok » Tejben sült csirkecomb » Borsos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.