| Lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre: 60 dkg burgonya, 30-30 dkg sárgarépa, és sütőtök, szál póréhagyma, fél fej fokhagyma, 3 ek olíva olaj, ágacska friss rozmaring, 4-5 szál friss kakukkfű, só, törött színes bors, 8 csirke alsócomb az öntethez: 2 ek olíva olaj, 1 lime leve és héja, tört színes bors, 4-5 szál friss kakukkfű Elkészítés: A zöldségeket hámozzuk, és mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A fokhagymát is pucoljuk meg, és vágjuk a gerezdeket ketté. A zöldségeket tegyük egy fedhető, nagyobb sütőtálba (pl. Pataki kerámia tálba, vagy fél sütőtálba), és fűszerezzük be. Öntsük rá az olajt, is és a kezünkkel keverjük át alaposan, hogy a fűszerek jól átjárhassák a zöldségeket. A combokat mossuk meg, majd sóval, borssal dörzsöljük át. Helyezzük rá a zöldségekre, fedjük le, és 200 fokos sütőben 1 órán át pároljuk a saját gőzében. TIPP: Ha kerámia tálban készítjük, akkor a tálban 100 fokon, tehát viszonylag alacsony hőfokon, egészségesebben készül el az étel. Az öntethez keverjük össze a lime levét, reszelt héját, az olíva olajjal, a finomra aprított kakukkfűvel, borssal. Tálalás: tegyünk a zöldségekből a tányér közepére, erre helyezzünk rá 2-2 combot. Az öntettel locsoljuk meg a combokat. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |