Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Limoncella ( citromlikőr) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
350 g kristálycukor
3.5 dl víz

Elkészítés:
Mossuk meg a citromaokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részből ne kerüljön bele. Tegyük a héját egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd zárjuk le frissentartó fóliával,és 1 hétig hagyjuk így állni. Szűrjük l1 gézzel borított szűrőn át a folyadékot 1 tiszta edénybe. Öntsük a cukrot és a vizet 1 főzőedénybe, amit a forrás után még 5 percig melegítsünk. Ezután hagyjuk kihűlni.Az így nyert szirupot öntsük rá az alkoholos folyadékba, amit újra takarjunk le frissentartó fóliával. Ezt hagyjuk még 1 hétig pihenni, majd szűrjük le. A folyadékot töltsük át 1 likőrös üvegbe, az üveget dugóval zárjuk le, végezteül hagyjuk még 40 napig pihenni.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromlikőr » Vodkás citromlikőr » Olasz citromlikőr » Első lépés
» Déligyümölcs koktél » Vérnarancs koktél » Téli puncs » Narancsos bor
» Ananászos puncs » Forró csokoládé » Karamellás forró csokoládé » Narancsjég-üdítő
» Dinnyekoktél » Mate-kardamom tea » Párizsi kávé » Bodzaital


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.