Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Linzer rudacska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos linzertorta » Mákos rudacska » Juhtúrós rudacska » Karácsonyi diós linzer
» Linzer ZsuPsy módra » Puha linzer » Általános linzer » Sajtos rudacskák (pogácsa)
» Nutellás tarka linzer » Citromos-túrós linzer » Vendégváró rudacska » Rácsos-rebarbarás linzer 2
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Mákos linzer » Bécsi linzertorta » Sajtos, szezámos rudacskák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.