Tutireceptek.hu fejléc

Lisztmentes meggyes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek gluténmentes csokoládés pudingpor
3 ek finomítatlan nádcukor
3 kávéskanál gluténmentes sütőpor
40 dkg magozott meggy
1 csipet himalája só
2 ek kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük, majd a tepsinket jó alaposan kikenjük a kókuszzsírral (nagyon szépen kijön így a piskóta a tepsiből).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval habosra keverjük, majd a sárgáját is kikeverjük a nádcukorral és a sütőporral.
Ezután a felvert fehérjéhez hozzáadjuk a pudingport és ráöntjük a tojásos masszánkat. Ezt egy villa segítségével óvatosan egyneműsítjük.
Majd előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen) és a kikent tepsibe öntjük a masszánkat egy spatula segítségével. A meggyszemeket egyenletesen rászórjuk és a felmelegedett sütőbe tesszük.
A piskótánkat kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és utána már szeletelhetjük is.

Tanácsok:
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x20x6 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis rakott babapiskóta » Puncsos piskótatekercs » Meggyes-csokis muffin » Meggyes álom
» Almás meggyes túrós lepény » Tej-tojás mentes piskóta » Meggyes-kókuszos Brownie » Vizes dióspiskóta
» Almás piskóta » Csokis-habos piskótatorta » Meggyes tekercs » Gyors meggyes
» Kakaós-meggyes szelet! » 1 tojásos piskóta » Tökéletes piskóta » Babapiskótás álomtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.