Tutireceptek.hu fejléc

Luca macskája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
1,5 dl kristálycukor
10 dkg ugyanennyi áttört tehéntúró, vagy mascarpone sajt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 csipet só
1,8 liter finomliszt
1 maréknyi mazsola
10 dkg Rama

A lekenéshez:
1 darab tojás

Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, a Ramát a langyos tejben feloldjuk és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, vagy a túrót (utóbbit, ha nagyon száraz, kis tejföllel krémesebbé kell tenni), a kb. 2 evőkanálnyi langyos tejben elkevert sáfrányt, a cukrot és a sót. Legvégén adjuk hozzá a lisztet, amivel alaposan kidolgozzuk úgy, ahogy a kelt tésztát szokás. Letakarva, langyos helyen kb. 40 percen át kelesztjük.

Ezután ujjnyi vastag, kb.15 centi hosszú nudlikat sodrunk belőle. Bal oldalról fölül, jobb oldalról alul tekerjük fel a tészta közepéig. Így olyan lesz, mint egy fekvő S betű. Mindegyik kunkor közepére 1 szem mazsolát nyomunk, majd a süteményeket Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 20 percen át meleg helyen kelesztjük.

A tetejüket felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 25 percig sütjük

Tanácsok:
A luca macskája (Lucikatt) tipikus svéd karácsonyi sütemény, rendszerint advent és újév között készítik el.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabkorpás, szőlős muffin » Túróval töltött szilva » Meggyes Duna-kocka » Saint-tropez-i sütemény
» 8 perces citromos pite » Shrek süti » Madártej torta » Karácsonyi diós linzer
» Kókuszos süti /nagyon finom/ » Fánk 90 naposhoz » Tepsis meggyes » Almás pite másképpen
» Rétestészta egyszerűen » Bíboros kehely 2 » Bécsi szelet » Diós-lekváros zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.