Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Madártej, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 l tej
6 db tojás
5 ek porcukor
1 db vanília

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet feltesszük forrni. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, és félretesszük.
Ha forr a tej, visszavesszük alatta a lángot , ill. lejjebb vesszük, és egy kanállal 3-4 db, evőkanálnyi nagyságú habot teszünk a tejbe. Hagyjuk 1-2 percet, ezalatt szépen megnőnek, közben a kanállal óvatosan locsolgatjuk tejjel, majd megfordítjuk őket, és újból kb. 1 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, és egy tálalótálba tesszük. Adagonként így folytatjuk, amíg elfogy a hab.
A vaníliarudat ketté vágjuk, magjait egy késsel kikaparjuk, a sárga krémbe tesszük, amivel összekavarjuk.
A forró tejet egy szűrőn át beleöntjük a cukros tojássárgába, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forraló edénybe.
Állandóan kevergetve, óvatosan, lassan felforraljuk, míg kissé besűrűsödik.
Kihűtjük a krémet, és a várakozó habokra öntjük.
Azonnal tálalhatjuk, de hidegen is kiváló.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártej, gluténmentes » Madártej palacsinta » Finom epres madártej » Egyszerű madártej
» Pizza ahogy mi szeretjük » Vaníliás-puncsos madártej » A madártej » Madártejes finomság
» Sülthús ahogy mi szeretjük » Pizza, ahogy én készítem » Wrap, ahogy mi szeretjük » Epres madártej I.
» Brassói, ahogy én készítem » Anyu-féle madártej » Kekszes madártej » Madártejtorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.